fredag 6 april 2012

BENGT FRÅN VINSLÖV


Detta är Bengt en man med smort munläder, för det måste man ha om man som Bengt ska berätta om sin livs historia och det med glimten i ögat på Pågatåget mellan Kristianstad och Vinslöv, sträckan tar ca 6 minuter.
Jag ska ge min version av vad Bengt hann säga till mig..........
Första intrycket var att detta är en man som behövde prata av sig pga ensamhet, oj vad fel jag hade.
En man som i år firar 50 år med sin hustru, han skulle spara till något fint till henne men när det kommer till blommor så skulle han bara köpa två rosor för om han kom med fler skulle frun undra vad han nu hade hittat på för dumheter.
Han spelar många instrument piano, dragspel mm, har en koppling till revyvärlden (kan jag förstå)i samma andetag berättar han om vilka(namnen)som kör bussarna mellan Kristianstad och Vinslöv, alla fem.
Han hade jobbat med järn och som flyttkarl och kan C4* som sin egen ficka, dessutom är han ingen "älskare" av vad han kallade sjuka kassan (FK) utan fixade deltids jobb själv i fiskaffär när hans kropp inte kunde utföra tunga moment bara för att slippa ha med "sjuka kassan" att göra.Under sina jobb år gjorde han ljuskronor mm i hästskosöm, lite hobbyarbete bara.....
Han pekade ut vägarna, husen , gårdarna för mig medan vi åker och säger att jag går minst en mil och oftast två på sina vandringar i bygden, fruns 3 km rundor är inget för honom och på sommaren tar han sitt sommarkort reser långt och går hem, övernattar i någons lada och fortsätter sen dagen efter en stadig frukost. 
Han har haft en önskan om att pilgrimsvandra i Santiago de Compostela men tycker att det är försent nu för att synen inte är så bra.
Eftersom att synen är så dålig tar han hjälp av sin dotter med att skriva insändare i tidningar när han känner att han behöver tala om för andra om sina synpunkter i världen, vilket han själv har gjort under många år.
I påsk ska han och fugan åka till Österlen på konstrunda, de kör på söndag för då är det mindre med folk har han räknat ut...
Som sagt, ser ni en man med sin krycka(som han bara har för att få respekt av bilförare) komma gående på en väg, hälsa på honom, en man som vill dela med sig av det goda i livet.
Om nu Bengts son skulle hitta detta inlägg(Bengt sa att sonen hittar allt på nätet) så hoppas jag att det stämmer någorlunda för det var väldigt mycket information på kort tid men det var en frisk vind som kom in i vagnen och gjorde mig och andra glada.Jag och Bengt önskar alla en riktigt Glad Påsk.......
Kärlek........Malla


* Om någon undrar så syftar C4 på kung Cristian IV av Danmark (1577-1648) som anlade Kristianstad.

4 kommentarer:

 1. Livet är fullt med trevliga mötet som stannar kvar.
  Önskar dig och Bengt en skön och glad Påsk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas Bengt hittar in till min blog så får han läsa det själv, med lite hjälp då av sonen.

   Jag önskar dig en skön helg.

   Kärlek

   Radera
 2. Svar
  1. Jag tänker på vad som hade hänt om han hade åkt lika långt som jag hahaha.......
   Han upprepade flera gånger att han var mycket pratglad och att han skulle gå av vid första stopp som en ursäkt men det behövde han inte tycker jag......

   Kärlek

   Radera