fredag 7 januari 2011

På Resande ...

Just nu är min "spelardotter" med familj på väg till Teneriffa för att fira svärfars 60årsdag. Hoppas de får en skön vecka med sol och bad, inte alltid så lätt med
två små barn(3år & 5mån) men med hjälpande händer går allt.


Som barn reste jag mycket med mina föräldrar speciellt till Tyskland, minst två gånger per år för att späka mig/oss, jag menar hälsa på släktingar. Ja, vi åt mycket, i alla fall tyckte jag det när jag var barn.


Frukostbuffé: Av allt världen(hotellet) kan bjuda på, minst fem sorters bröd och marmeladerna, mmmm. Vi höll oss mätta länge kan jag lova och det behövdes för vi gick mycket och långt för att insupa omgivningens vackra natur (vi befann oss på olika kurorter)


Lunch: Något lätt som Spiegeleier, blåbärspannkaka....


Eftermiddagkaffe: Bästa på dagen, kaffe und käsetorte eller chokladtårta eller frukttårta, ja ni börjar förstå vart jag vill komma eller hur(blink, blink) TÅRTA. Danke schön!


Kvällsmål:

Förrätt: Oftast(läs alltid) soppa redan då var jag mätt bara av att titta på den (tack mamma och pappa för att jag slapp).

Varmrätt: Det blev ofta kyckling eller kokt höns med ris o curry för min del, mums.

Desert: glass eller färsk frukt, jag varierade men det blev oftast glass.


Jag var ju inte mer än ett oskyldigt barn på den tiden, något bortskämd när det gällde att slippa viss mat i Tyskland men inte i övrigt utan jag fick äta det som sattes fram till mig.

Jag har tidigare skrivit vad min far sysslade med, just det Kock och en bra sådan, men som barn hjälpte inte alltid det.....


Nu har jag rest genom en dag vid matbordet, det var inte så jag hade tänkt när jag satte första bokstaven i inlägget men håll till godo.
Skönt att resa iväg utan behöva packa (men jag gör det gärna)så låt er föras med, för livet i sig är en resa.
Sätt er bekvämt och ta ett djupt andetag ......Kärlek
Tack och på återseende/Malla

2 kommentarer:

 1. Tack för alla mat...buurrppp...rrraaaaap...men oh så mätt jag blev ;-)

  Puss älskade vän, ILY/c

  SvaraRadera
 2. Första följaren på min nya blogg T.A.C.K!!!!!

  nu ska du bara ha in den i listan med....kommer och hjälper dig att fixa till inne hos dig en dag. Ps.har du skrivit upp lite vad vi ska dona med....inte...men GÖR nu det då ;-)

  P&K/c

  SvaraRadera